Ga direct naar de hoofdinhoud van deze pagina.
Peusen.nl - uitvaartzorg crematorium - 0475 48 61 00

Kracht om verder te gaan


In geval van een crematie zijn er verschillende mogelijkheden om de as van de overledene een waardige plaats te geven. U kunt de urn bij wijze van herinneringsplek in een urnennis of urnengraf plaatsen, laten bijzetten in een bestaand graf of thuis een mooie plek geven. U kunt er ook voor kiezen (een deel van) de as uit te strooien op een plek waar u mooie herinneringen aan koestert, bijvoorbeeld in de tuin of op zee.

Het is ook mogelijk de as te verstrooien op ons strooiveld in het bos van Echterheide. U kunt een beetje as verwerken in een speciaal gedenksieraad, in een schilderij of tatoeage. Of deze verdelen onder de kinderen of nabestaanden. Misschien heeft de overledene voor zijn heengaan aangegeven wat er met zijn as moet gebeuren. U kunt zich hierin ook laten adviseren door uw uitvaartverzorger.

De as wordt na de crematie een maand in het crematorium in Echt bewaard. Deze maand is wettelijk vastgesteld om ervoor te zorgen dat u als nabestaande voldoende tijd heeft om na te denken over de asbestemming.